Nogle af de stærkeste kræfter der findes

En moders og faders opmærksomhed, kærlighed og interesse er nogle af de stærkeste kræfter der findes.

For når et barn føler sig set, mærket, følt, forstået og værdsat kommer det til at føle sig livfuldt, betydningsfuldt og værdifuldt. På samme måde bliver barnets krop kropsliggjort gennem, at blive rørt, bevæget, æret og næret med omsorg og glæde. Når et barns følelser, behov og grænser bliver mødt med indføling og respekt udvikler barnet følelsesmæssig integritet. Det får sin vilje og kraft ved, at en ser ilden i dets øjne og støtter det i udfoldelse, udforskning og erobring. Når der er en, der engagerer sig i barnet bliver barnet engageret og når en giver barnet en bagkant af ro, accept og støtte videreudvikler barnet sin vedholdenhed og evne til leg og udforskning.