Traumernes tidslommer :: afsnit i podcasten “Den forbudte Skole”

Lyt med på dagens afsnit af “Den forbudte skole” hvor jeg og Alexander Grigat har en samtale om “Traumernes Tieslommer”.

“I dette afsnit taler jeg med psykoterapeut Niklas Thrane om Traumer, deres ‘tidslommer’ og traumehealing. Niklas grundlæggende forståelse af menneskelig udvikling er funderet i Ken Wilbers integrale psykologi. Derudover er han videreuddannet i EMDR Traumeterapi, IFS og BrainSpotting og endelig er han velfunderet i den jungianske analytiske terapi. Niklas er efteruddannet i traumeterapi, hvor størstedelen af hans energi i dag går til. Vi undersøger traumer fra forskellige vinkler fra det fysiologiske, symbolske, psykodynamiske, arketypiske, spirituelle mv.. Niklas forståelse af traumer som ‘tidslommer’ giver et billede af traumer som værende en beskytter, der i et øjeblik hvor oplevelsens intensitetet, beskytter, isolerer og gemmer den del af os væk, som blev for overvældet af situationen. Dermed beskyttes dele af os, de gemmes væk i tidslommer på tværs af strukturerne i vores bevidsthed; krop, minder, følelser mv.. Traume responsen beskytter altså noget, som dermed også giver os muligheden for at frigøre det i tidslommer væk gemte, igen opdage det og frisætte dets potentiale.”

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5zaW1wbGVjYXN0LmNvbS9JeWtVNGZQSg/episode/ODliNmI1ZDEtMzhhNy00NWZhLThmM2UtZGYwZDcwMjI5NDhm?sa=X&ved=0CAUQkfYCahcKEwiottil-9b2AhUAAAAAHQAAAAAQAQ

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/samtale-med-niklas-thrane-om-traumernes-tidslommer/id1528689869?i=1000554686129

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *